Beretning

 

Formændenes beretning - Gavstriks årsmøde i Sæby d. 3.- 5. marts 2017

 

Den alt overvejende hændelse, der er sket for Gavstrik i år er, at vi har mistet Ellen, vores trofaste medlemsregistrator igennem ni år. Mange af Gavstriks omkring 1200 medlemmer har været i kontakt med Ellen.

Vores første tanke i den resterende bestyrelse var: Hvad gør vi nu? Der var ingen af os, der var interesserede i eller for den sags skyld kunne overtage Ellens arbejde. Men så var vi så heldige, at suppleant gennem flere år, Karen Rønne, gerne ville, og vi drog et lettelsens suk. Vi har været i Vester Skerninge tre gange siden da.

Første gang til Ellens begravelse.

Den anden gang dvs. d. 22. oktober 2016 afholdt vi bestyrelsesmøde i Svendborg, hvor vi forinden havde været i Vester Skerninge for at få overdraget medlemsregistreringen i de rette hænder. Ellen og hendes mand havde en lade, i den opbevarede Ellen mange af Gavstriks ting, som vi samtidig med måtte fordele imellem os.

Der var også andre ting end Gavstriks ting i laden. Ellen havde garn, strikkepinde, bøger etc.  Alle ting i store mængder. Ellens mand så fortvivlet ud, og vi lovede ham, at komme til Vester Skerninge igen, for at hjælpe ham med at få lidt styr på alt det.

I februar måned vi var der så for tredje gang. Vi sorterede efter kvalitet og kom det i plastiksække, resultatet blev 15 – 20 stk.  Vi skrev priser uden på, således at Ellens mand kunne sælge dem. Bøgerne ville vi tage med til dette årsmøde, for at sælge dem for ham.

Ved sidste års generalforsamling, blev Anne Ørskov valgt ind i bestyrelsen. Anne var med i Saltum og på Fanø, dvs. to bestyrelsesmøder. Efter den sidste valgte hun at træde ud af bestyrelsen, og vores suppleant Pia Lyngsie trådte ind i bestyrelsen.

I årets løb har vi haft fem bestyrelsesmøder. De to af dem var i forbindelse med vores ophold i Saltum og på Fanø. I januar havde vi møde med repræsentanter fra blad, hjemmeside, facebook og nyhedsmail.

Nogle af de emner vi har haft oppe i det sidste år i forbindelse med bestyrelsesmøderne er bl.a.:

1. Vores arrangementer som årsmøde og Nordisk Strikkesymposium.

2. Kriterier for hvilke festivaler vi deltager i, dvs. vi bestræber os på at komme ud til festivaler, hvor der kommer mange, og hvor vi sørger for at sprede os geografisk, dels for at informere om vores forening og på den måde få nye medlemmer, og dels for at hilse på de af vore medlemmer, der måtte dukke op. Nogle af os har deltaget i mindre festivaler lokalt på Jegindø, i Ry, i Århus med flere. De store var været Saltum Uldfestival, Knitwork og Fanø Strikkefestival.

3. Vores involvering i vores hjemmeside, Facebook og nyhedsmail, og tak til dem, der hjælper os med dette.

4. Nye tidspunkter for udgivelser af bladet, og derfor nye deadlines. (Her vil jeg lige tilføje, at jeg har hørt nogle sige, at de godt kunne tænke sig lidt flere opskrifter eller strikketeknikker/strikkefif i Gavstrik, derfor har jeg en opfordring til jer om, at bidrage med dette lige så vel med andet ’strikkestof ’ ).

5. Behandling af ansøgninger til vores initiativpulje.

6. Valg af Årets Gavstrikker.

7. Vi er nu begyndt at diskutere, hvad vi kan gøre, når vi i 2019 har 25-års jubilæum. I den forbindelse vil vi gerne høre fra jer, hvis I har nogle gode idéer til fejring af vores jubilæum.

8. Men vi skal jo heller ikke glemme beretningen om vores små bluser og dem vil Nete fortælle om:

Foreningen havde brug for noget nyt blikfang. Filcolana sponserede strømpegarn og alle deltagere på årsmødet 2016 i Helsingør fik et lille nøgle garn og en opskrift med hjem. Og vi har fået bluser retur, flotte farvestrålende, mønstrede med sjove deltaljer, perler og broderi og meget mere.

Opskriften ligger til fri afbenyttelse på vores hjemmeside. Når vi er ude og repræsentere foreningen og viser bluserne frem, vækker de virkelig positiv opmærksomhed, folk smiler og bliver milde i øjnene - det er næsten som om, vi havde hængt kattekillinger op, " nåh, og åh, hvor er de søde..." og det er jo lige den positive respons, vi går efter. Strik er dejligt, og man får det næsten altid godt af at strikke, det hjælper på det meste!

Vi har fået over 100 bluser fra Danmark og fra andre nordiske lande.

Når vi er ude til strikkefestivaller og arrangementer, deler vi opskriften ud som reklame for foreningen, og vi har delt mange ud til besøgende. Nu har vi så fået lavet vores gamle blå eller gule foldere om, og der trykt den lille grundopskrift. Vi hænger som sagt bluserne op på tøjsnore. I Saltum havde vi alle hængt op inde i teltet, på Fanø havde vi flere rækker hængt op udenfor. Desværre har vi mistet en bluse, folk må have haft en Skævbider i tasken til at klippe plastikstrips over med, men væk var den ene bluse. Vi har også solgt en bluse, en af mine egne, så det kunne nok godt gå! Køberen var en cyklende turistguide i Sønderho, han ville gerne reklamere for strikkefestivalen og sine egne rundvisninger og ville give 100 kr. for en bluse til at hænge på cyklen. De 100 kr. gik i vores puljekonto.

Men er der flere, som har gang i bluser, eller lyst til at strikke flere bluser, siger vi ja tak.

 

 

 

 

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk