Nye udstillinger og arrangementer

Vil du også have omtale af dit arrangement med her?

Så skriv til Merete på webmaster.gavstrik@gmail.com med angivelse af:

  1. Arrangementets titel
  2. Dato og tidspunkt
  3. Kort beskrivelse af arrangementet
  4. Adressen, hvor arrangementet foregår
  5. Link til hjemmeside, hvor man kan læse mere
  6. Skriv i god tid inden arrangementet

 

Webredaktøren forbeholder sig ret til at redigere og forkorte i teksten.

 

Maskernes monument - Isabel Berglund

2. juni - 19. august 2018

I 2015 skabte den danske kunstner Isabel Berglund (f. 1971) værket Maskernes Monument sammen med 700 strikkende borgere fra Trekantsområdet, hvor byerne Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle deltog. Værket er skabt som en stafet på tværs af byerne ved workshops, hvor borgerne strikkede til hinanden fra by til by.

Isabel Berglunds værker opstår i relationen med deltagerne. Her indtager kunsten en rolle som formidler af sociale møder omkring en fælles proces. Tilbage står de flotte produkter som monumenter over procesÂsen med personlige aftryk og som unikke æstetiske bidrag til byrummet.

Trapholt, Æblehaven 23, Kolding

Læs mere

Lotte Dandanell - Broderet design

21. juni - 31. august 2018

Lotte Dandanell er nok mest kendt for sit virke som kostumier på Olsen Banden filmene, Huset på Christianshavn og på utallige andre danske produktioner. Hendes kreative udfoldelser stoppede ikke med indgangen til pensionisttilværelsen. Tværtimod er hun meget aktiv ved symaskinen. Hun genanvender gamle broderier til ny designede jakker, frakker og nederdele og som pynt på bluser og kjoler i et meget farverigt univers. Stofrester og andre materialer anvender hun til billedkollager. I udstillingen på Sorø Museum vises et udvalg af hendes store produktion. 

Museum Vestsjælland, Storgade 17, Sorø.

Læs mere

 

Traditionsbrud - tekstil samtidskunst

6. maj - 1. september 2018

Strikkede installationer, broderede skulpturer og hæklede billeder – sommeren over sættes fokus på 10 billedkunstnere, som alle arbejder med håndarbejdets traditionelle teknikker og materialer.

Udstillingen præsenterer værker fra de seneste ca. 10 år af en række af Danmarks førende kunstnere på feltet: Bank & Rau, Isabel Berglund, Anders Bonnesen, Gudrun Hasle, Karen Havskov Jensen, Karina Meedom, Randi Samsonsen, Andreas Schulenburg og Thomas Wolsing.

Kunstetagerne, St. Torv, Hobro

Læs mere

 

Fra knipling til strik - Tønderkniplinger som inspiration til strik

22. juni - 2. september 2018

Gruppen ”GEMérne”, 5 Garn-Elskende Mesdames, står bag de strikkede arbejder, som er inspireret af museets fine Tønderkniplinger. Gruppen er dannet for at ”gå i gemmerne” på landets kulturhistoriske institutioner. Den ønsker at finde inspiration til at omsætte den kvindelige kulturarv til nyt tekstilt arbejde og dermed sætte fokus på de gamle tekstilers kvaliteter som gedigne materialer og ”det gode håndværk”.  

I udstillingen vil man kunne se, hvordan Tønderegnens fine og spindelsvævstynde kniplinger har inspireret til strikkede genstande, både hverdagsting og pynt: fra en grov sweater i uld til fine sommerbluser i bomuld og hør, fra lette stolaer og sjaler, sjove vase- og flaskeovertræk til nyttegenstande som strømper og handsker og meget mere; selv en brudekjole er blevet skabt med udgangspunkt i kniplingernes udtryk og alt er strikket i hånden som en hyldest til de gamle håndværkstraditioner.

Museum Kulturhistorie Tønder, Wegners Plads 1, Tønder.

Læs mere


Strik Bornholm

7. til 9. september 2018

Der bliver igen gang i strikke- og hæklepindene i Allinge, når Strik Bornholm løber af stablen fra 7. september - 9. september i Bornholms Idræts og Kulturcenter (Nordlandshallen)

Kreativiteten og nye tanker omkring strik kan man opleve på de mere end 40 workshops. Blandt workshopholderne er der en lang række profiler indenfor den nordiske strikke- og hækleverden med blandt andet Vithard Villumsen, Vivian Høxbro, svenske Maria Gustafsson og finske Molla Mills, som er et af de spændende nye navne på Strik Bornholm. 

 

Nordlandshallen, Allinge, Bornholm

 

Læs mere

 

 

Strikkefestival Jegindø

8. - 9. september 2018

Workshops og hygge

Kongevejen 15, Jegindø, Thyholm

Læs mere

 

 

Trådens magi - leg med broderi

15. juni - 23. september 2018

Afgangseleverne fra Den Klassiske Broderiskole ved Lis Ahrenkiel udstiller deres værker.
De tre elever, Doris Larsen, Eva Jochimsen og Kate Himmelstrup, viser både syprøver og færdige arbejder med de mange forskellige broderiteknikker, der er arbejdet med siden de startede i 2010.

De har arbejdet med studier og analyser af bl.a. gamle originale hedebobroderier og lavet nyfortolkninger, så broderierne kan finde deres berettigelse i udsmykningen af hjem og beklædning i dag.

På udstillingen viser Broderiskolen elevarbejder med ”Vaser i sortsyning” og ”Uldgarnsbroderi”.
I løbet af sommeren afholder eleverne to workshops om træksyning og broderi på æsker. Det er den 1. juli og 12. august.

Ringsted Museum og Arkiv, Køgevej 41, Ringsted

Læs mere

Fanø Internationale Strikkefestival 2018

20. til 23. september 2018

Workshops, foredrag m.m. I år er temaet KVINDELIV – det liv, du og jeg lever, og det liv, der ér levet. Det handler også om de kulturskatte, som kvinder har efterladt til eftertiden, i form af håndarbejde, kunst og design.

Læs mere

Modsætninger mødes i genbrug og nyt - udstilling

22. - 30. september 2018

Midtsjællands Vævekreds udstiller på Domus Felix, Bygaden 20, Lejre.

 

Læs mere

 

 


Knitwork Strikke- og Hæklefestival 2018

28. til 30. september 2018

Workshops, foredrag, hygge med mere.

Charlotte Ammundsens Plads, København

Læs mere

 

Designer grib magten

29. juni - 21. oktober 2018

På Koldinghus kan man opleve årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding. Under det fælles banner 'Designer, grib magten!' indtages tre af slottets gamle sale med spritnye bud på, hvordan design sætter dagsordenen i en moderne verden

Koldinghus, Koldinghus 1, Kolding

Læs mere

Snørklede snoninger i grønt

Seriøs strik for sjov's årlige udstilling vises forskellige steder i Jylland i eftersommeren og efteråret.

5. juni – 2. august 2018 Bruunshåb Gl. Papfabrik, Vinkelvej 93B, Bruunshåb, Viborg
4. august – 1. september 2018 Textilforum, Vestergade 20, Herning
3. – 20. september 2018 Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
22. september – 25. oktober 2018 Aktivitets Center Struer, Skolegade 5A, Struer

Læs mere

 

Du store strikkeverden

 

29. oktober til 2. november 2018

 

Strikkekursus er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.

Vi kommer vidt omkring – fra kulturhistoriske emner til aktuelle designeres bud på nye trends i strik. Vi får viden om farvernes betydning, bliver præsenteret for begrebet Craftivism og kigger nærmere på de nye digitale værktøjer og platforme, hvor man kan finde hjælp og inspiration.

En dag tager vi på tur og besøger aktuelle udstillinger og gerne en strikkebutik eller to på vejen.

Brandbjerg er oprindeligt en håndværkerhøjskole, og vi glæder os til en uge med det gode håndværk i fokus. Glæd dig også til klassiske højskoleaktiviteter som f.eks. morgensamlinger og fællessang. Og så skal der naturligvis strikkes!

Kurset arrangeres i samarbejde med Gavstrik.

 

Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling


Læs mere

 

THREAD

THREAD er et nyt projekt startet af Center For Tekstilforskning på Københavns Universitet. Projektet går ud på at integrere flygtninge (hovedsageligt kvinder) i det danske samfund via interesse for tekstiler.

Det foregår Onsdage kl. 14-17.

 

CTRs Tekstillaboratorie (KUA, 12-4-68, Karen Blixensvej 4, 2300 Kbh.S Metro Islands Brygge) 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk