Nye udstillinger og arrangementer

Vil du også have omtale af dit arrangement med her?

Så skriv til Merete på webmaster.gavstrik@gmail.com med angivelse af:

  1. Arrangementets titel
  2. Dato og tidspunkt
  3. Kort beskrivelse af arrangementet
  4. Adressen, hvor arrangementet foregår
  5. Link til hjemmeside, hvor man kan læse mere
  6. Skriv i god tid inden arrangementet

 

Webredaktøren forbeholder sig ret til at redigere og forkorte i teksten.

Rysteribs - udstilling

 

1. - 30. november 2017

Udstillingen på Biblioteket Kulturværftet viser hvad der sker, når man bringer poesi og broderi sammen. ’Rysteribs’ hedder udstillingen, der er skabt af forfatter Eske K. Mathiessen og Åse Rørdam, bibliotekar og brodøse.

Udstillingen viser bl.a. serien ’Rysteribs’ der består af 13 små broderier, der på forskellig måde leger med bogstaver og billeder. Somme tider skal billedet tages alvorligt, andre gange må man lege med øjne og fantasi. Blandt udstillingens godt 40 broderede digte finder man også en forelsket regnorm og en utro forglemmigej.

Biblioteket Kulturværftet, Allégade 2, Helsingør

Broderi er ikke bare korssting og fine afslutninger

3. oktober til 30. december 2017

Gennem en periode på fire år har de tre kunsthåndværkere Jytte Harboesgaard, Lisbeth Degn og Mai-Britt Bille arbejdet på et fælles broderiprojekt. De har konstant givet sig selv og hinanden nye udfordringer og opgaver for netop at udforske, hvad det er, broderiet kan bruges til. Resultatet af deres samarbejde kan opleves i udstillingen Hvem sagde broderi? på Greve Museum fra tirsdag d. 3. oktober og året ud.

Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve

 

Strikket renæssance - udstilling

14. okt. 2017 til 4. marts 2018

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Netmaskerne og Koldinghus.

 

Udstillingen består af en samling af moderne strikkede dragter, der alle er blevet til med inspiration fra Renæssancens tøjstil. I de spektakulære dragter vil man på én og samme tid kunne genkende snit, farvesammensætninger og mønstre fra Renæssancens tøjstil, men man vil også kunne overraskes og imponeres over de moderne teknikker og spændende nyfortolkninger.

 

 

 

 

Designmuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, Næstved

 

Haandarbejdets Fremme

17. september - 30. december 2017

Blicheregnens efterårsudstilling er en optakt til Haandarbejdets Fremmes 90 års jubilæumsudstilling. Udstillingen viser fine eksempler på, hvad arkivet hos Haandarbejdets Fremme blandt andet gemmer både af gamle og nye designs.

I 1928 oprettedes Selskabet til Haandarbejdets Fremme med det formål at støtte dansk håndarbejde og kunsthåndværk. Det skete gennem udstillinger, foredrag og kurser, gennem indkøbs- og salgsvirksomhed og ved udgivelse af bøger og årskalenderen, Årets Korssting. Det lykkedes gennem årene at opbygge en effektiv organisation med værksted, lokalafdelinger og egne forretninger samt håndarbejdsskoler og seminarium. I 1930 begyndte Haandarbejdets Fremme i samarbejde med farveren Ejnar Hansen, Vejle, produktionen af bomuldsbroderegarnet, Dansk Blomstergarn. Farvenuancerne var baseret på plantefarver med udgangspunkt i danske almuetekstiler fra år 1800.

 

 

Museum Silkeborg Blicheregnen, Blichersvej 30, Thorning, Kjellerup

THREAD

THREAD er et nyt projekt startet af Center For Tekstilforskning på Københavns Universitet. Projektet går ud på at integrere flygtninge (hovedsageligt kvinder) i det danske samfund via interesse for tekstiler.

Det foregår Onsdage kl. 14-17.

 

CTRs Tekstillaboratorie (KUA, 12-4-68, Karen Blixensvej 4, 2300 Kbh.S Metro Islands Brygge) 

Ladbytapetet - Oplev Ladbytapetet i sin fulde længde

9. september 2017 til 28. januar 2018

 

Ladbytapetet er et syv meter langt broderi, som handler om Ladbyskibets historie: fra det sejlede på havet i vikingetiden, til det foreviges som broderi i nutiden. Det er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.

Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. De to friser har overskrifterne "gravskib" og "skibsgrav" og viser mytologiske figurer og fund fra fortiden.

 

 

 

Johannes Larsen Museet, Møllebakken 14, Kerteminde

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk