Udstillinger

Vil du have din udstilling på vores liste?  Skriv til nyhedsbrev@gavstrik.dk

Strik på 1ste – Stubbekøbing Museum

Sæson fra 1. juni til 15. september

Hvor: Stubbekøbing Museum. Vestergade 43. 4850 Stubbekøbing

Læs mere her:https://www.stubmuseum.dk/strikpaa1ste1

 

GLIMT FRA MUSEETS SAMLINGER – HOSER
4. januar til d. 22. december i 2023.
HOSER FRA HEDEN
Siden 1600-tallet har midtjyderne strikket og solgt uldvarer. De hoser, der blev strikket på heden, har været både til eget brug og til salg. Udover hoser fandtes der også stunthoser – den fodløse strømpe.
De udstillede genstande dannede i efteråret 2022 rammen for en række workshops. Her fik nogle entusiastiske strikkere muligheden for at nærstudere hoserne, og gå i dybden med strikketeknikker og detaljer. Resultaterne heraf kan også ses i udstillingen.
Hvor: Museum Midtjylland. Vestergade 20, 7400 Herning
Læs mere: https://museummidtjylland.dk/events/glimt-fra-museets-samlinger-hoser/
 

FORFØRT AF TEKSTILER - Borchs tekstile Studiesamling
11. mar 2023 - 06. aug 2023
Borchs tekstile Studiesamling rummer 7000 ting, som nu skal frem i lyset. Ved dit personlige besøg i samlingen kan du røre ved tekstilerne, tælle tråde og fotografere eller måske blot nyde synet af stoffer og dekorationer. Nogle af tingene er lette og betagende – måske endog forførende? – mens andre nok vil kunne provokere eller undre dig fx på grund af farvevalg eller mærkværdige former.
Samlingen dækker et bredt spektrum, idet der er eksempler både på hjemmearbejde og håndværk samt industrivarer og kunsthåndværk. Tingene trækker tråde til de internationale modestrømninger de sidste 200 år.
Særudstillingen “Forført af tekstiler” er både en præsentation og en invitation til dig til et privat besøg i Borchs tekstile Studiesamling. Her kan du få adgang til netop den type håndarbejder, som du selv vil undersøge.
Skriv til museets overinspektør Karen Sivebæk Munk på kmn@vestmuseum.dk og fortæl om dit ønske. Du vil så blive kontaktet for nærmere aftale. Et besøg er gratis, når museumsentré er betalt.
Udstillingen kan ses i museets åbningstid frem til den 6. august.
Hvor: Holbæk Museum. Klosterstræde 18, 4300 Holbæk
Læs mere: https://vestmuseum.dk/oplevelser/forfoert-af-tekstiler/
 

FRA KLIPPE TIL HEDE
2. maj til 27. august 2023
Udstillingen Fra Klippe til Hede er en tekstil oplevelsesvandring gennem kunstneren Stine Godts møde med floraen på henholdsvis Bornholm og i Midtjylland.  I udstillingen fortolkes bornholmsk klippe og midtjysk hede i Stines mange forskellige tekstile værker, og gennem installationer med lys, billeder og belysning. Der stilles skarpt på de unikke blomster og urter man møder på Bornholm og i det midtjyske landskab – ofte domineret af rå men smukke, grove og fine bevoksninger og planter.
Hvor: Museum Midtjylland. Vestergade 20, 7400 Herning
Læs mere: https://museummidtjylland.dk/fra-klippe-til-hede/

DANSK GOBELINKUNST - 25 års jubilæumsudstilling
24. juni 2023 - 23. september 2023 - ma-fr 10-17, lø 10-13, sø lukket
Udstillingsgruppen Dansk Gobelinkunst markerer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling i Kunstetagerne. Gruppen blev dannet i 1998 i protest mod, at to franske gobelinvæverier stod for vævningen af Bjørn Nørgaards 17 gobeliner, skabt i anledning af Dronning Margrethes 50-års fødselsdag i 1990. Gruppen ville vise og viser fortsat, at også den danske gobelinkunst tæller en række fremragende, internationalt anerkendte vævere.
Hvor: Kunstetagerne Hobro. St. Torv, Adelgade 28-30, 9500 Hobro
Læs mere: https://www.kunstetagerne.dk/index.php?sideid=1802&eks=1%20&listepostnr=4
 

Filtede vægtæpper/Amy Grandt-Nielsen
Den 18. juli – 20. August 2023
Fra store geometriske mønstrede sort- hvide vægtæpper inspireret af tidligere tider og steders billedfremstillinger, over de små landskabsinspirerede ”male med uld billeder” til objekter, filtfragmenter, skjul, krukker og mobiler.
De senere år har Amy Grsndt-Nielsen arbejdet med temaet ”Haveplaner” og ” Solens farver” billedmæssigt og konkret med jord under neglene i haven når hun sår og høster farveplanter.
Hvor: Hørvævsmuseet på Krengerup. Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg
Læs mere: https://hoervaevsmuseet.dk/amy-grandt-nielsen/
 

Webmaster Helle Larson
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk