Afholdte Gavstrik arrangementer 

 

Afholdte Arrangementer 2019

Jubilæumsture 2019

KARREBÆKSMINDE

Tekst : Birte Conradsen  og foto: Susanne Jakobsen

Lørdag den 11. maj stod 11 glade og forventningsfulde deltagere på kajen i Næstved, hvor Friheden sejlede ud ad kanalen. Vi sejlede et smut omkring Gavnø og oplevede slottet fra søsiden.

Turen gik videre til Karrebæksminde, og vi nød kaffe med brød samt den flotte udsigt over Karrebæk Fjord i det gode solskinsvejr. I Karrebæksminde indtog vi en dejlig frokost (stjerneskud) på Kanalkroen. Nogle nåede en tidligere færgeforbindelse retur til Næstved.

Vi andre nød en god kop kaffe, inden vi fortsatte vor tur langs strand med opsamling af hyggelig snak og inspiration.

Gåturen sluttede ved fiskelejet, hvor vi besøgte de små butikker - inden hele arrangementet sluttede og turen gik med Friheden til Næstved Havn.

 

TUR TIL HVEN

Tekst. Norma Mose. Foto: Kirja Kongsbak.

Lørdag den 25. maj - i dejligt vejr - sejlede 30 Gavstrikkere til Hven for at fejre foreningens jubilæum. Vi besøgte Hven Alpaca, der producerer garn fra egne alpacaer - og købte nok lidt garn.

Derefter kørte vi med hestevogn til Thyge Brahe Museum og gik en tur i den dejlige have. Vi spiste frokost på cafeen ved siden af og gik så rundt på egen hånd og mødtes ved færgen

Kl. 17 sejlede vi hjem til København. Det var en hyggelig og dejlig dag.  hvenalpacka.weebly.com

 

STRIKKEKRYDSTOGT PÅ LIMFJORDEN

Tekst og foto: Agnete Rasmussen

Ca 55 deltagere var med til en forrygende fejring ombord på ”NÆSSUND”.

Et boblende glas champagne bød velkommen, derefter tapas fra lokale leverandører, kaffe, te og utroligt smukke og velsmagende kager, afbrudt af levende 50'er og 60'er rockmusik med ”Worthy Beats”, strikkeforedrag og små garnkits med pulsvarmere ved Marianne Isager med det nye Triogarn plus silkmohair.

Tiden fløj afsted i godt selskab og pludselig var vi tilbage i færgelejet efter tre timers sejllads. Gode gæster giver gode fester.

Måske skulle vi grundlægge en ny tradition og gøre turen om til næste år?

 

SØNDERBORG

Tekst og foto: Jytte Gregersen

Lørdag den 27. april holdt Gavstrik 25-års jubilæumsfest i cafeen på Alsion i Sønderborg. 45 aktive gavstrikkere mødtes til en fantastisk hyggelig dag. Vi strikkede, lyttede til foredrag af Vivian Høxbro, der fortalte levende om vore formødre og deres strikkede nattrøjer – Stjernetrøjer, tilblivelsen og teknikken bag. Vivian Høxbro fortalte senere om Dominostrik. Teknikken Dominostrik er på dansk navngivet  af Jutta Jensen, Nordborg, der i 1995 vandt konkurrencen udskrevet af Gavstrik. Jutta var også med til jubilæet.

Birgit Petersen fortalte om sine mange strikkerejser til bl.a. Japan, Shetlandsøerne, Færøerne, Grønland, Norge og Marokko. Hun viste os sin rejsekuffert med meget flot strik fra de forskellige rejser. Der var udstilling af strik, salg af strik og garn, udveksling af erfaring og beundring af alt det forskellige strik, vi alle sad med.

Tak til udvalget – Mette, Margit  og Birgit – for en fantastisk hyggelig dag.

 

VESTJYLLAND

Tekst og foto: Lone Fournaise.

Vi havde en rigtig god tur med toget til Thyborøn. Lige fra starten var der en god stemning i vognen, som var reserveret til os, og snakken gik. Vi sang selvfølgelig VLTJ - sangen ( Tørfisk ), den er lidt kult herovre, men også de fra Viborg (2) og Ålborg (1) sang godt med. Vi fik et godt foredrag og senere workshop fra Vithard Willumsen. Og han fortalte om sit lidt tilfældige møde med designstrikkeverdenen. Efter turen har jeg fået mail og SMS fra en hel del, der skrev  ”Mange tak for en god dag”, dem blev jeg glad for.

 

LEJRE

Regnvejrstur til fortiden – Sagnlandet Lejre

Tekst: Vibeke Warthoe. Foto: Merete Gotthardt

Vi var ca. 20 kvinder, der mødtes ved indgangen, hvor Karen Rønne tog imod os. Vi indledte vores besøg med to planlagte foredrag i Dragtværkstedet. Mens vi sad bænkede i det hyggelige hus udviklede bygevejret sig til vedholdende regn med lyn og torden, der satte Sagnlandet i en dramatisk kulisse. Der var planlagt rundvisning for os på Dragtloftet, som besøgende ellers ikke har adgang til. Her opbevares alle ”kostumerne” til Sagnlandets aktører: beklædning og sko til børn og voksne i Stenalder, Jernalder og 1800-tals bondesamfund.

I Sagnlandet udføres et stort formidlingsarbejde og man tilstræber en høj grad af ægthed i udførslen af håndværk. Ved vores besøg var især de tekstile teknikker i fokus: spinding, nålebinding, vævning, sprang, flettede bånd m.m.

Sagnlandets dygtige tekstilhåndværkere arbejder seriøst med at spinde, sy og væve med kopier af originale redskaber, og de fortæller gerne og demonstrerer. Jeg fik både prøvet at spinde med en simpel pind og ”slentre” (fletteteknik til bånd). Gavstrik bød på sandwich og senere eftermiddagskaffe og kage. Det var hyggeligt at have tid til at tale med andre gavstrikkere, flere var kommet langvejs fra. Tak for et rigtig fint arrangement! www.Sagnlandet.dk

 

STRIK & BØGER PÅ RISSKOV BIBLIOTEK

Tekst og foto: Agnete Rasmussen.

Biblioteket var åbent fra kl. 10-16, og samtidigt var det sidste dag for at brevstemme til Folketingsvalget hvilket var lig med trængsel.

Første del af fejringen, som var åben for alle, bestod af et lille messeområde, hvor Turbineforlaget solgte et udvalg af håndarbejdsbøger, Tex-Antik solgte antikvariske

håndarbejdsbøger og strikkehæfter, garnforretningen ”We Love Wool” solgte lækre garner, og der var åben strikkecafé.

”Formidling af Strik og Håndarbejde” var omdrejningspunktet for en meget spændende paneldebat med mange indlæg og spørgsmål fra publikum. Dernæst en

lækker frokost og undervisning i Top-Down raglan udtagninger ved Bente Geil,

afbrudt af kaffe og lagkage. Kl. 16.00 var dagen slut for alle 38 tilmeldte.

 

 

Webmaster Helle Larson
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk